رویداد اختتامیه جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه ۱۴۰۲ عصر روز پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اصحاب رسانه، روزنامهنگاران، تحلیلگران داده، پژوهشگران اجتماعی و اقتصادی و همینطور کارشناسان و صاحبان کسبوکار و استارتاپها برگزار شد. این رویداد با فراخوان دریافت مقاله از روزنامهنگاران، تحلیلگران داده و دیگر پژوهشگران در پاییز ۱۴۰۲ آغاز شده بود و با دریافت ۴۲ مقاله از ۲۷ نویسنده در پاییز و زمستان به روز اختتامیه رسید.
رویداد اختتامیه با خوشآمدگویی علیرضا کدیور عضو کمیته برگزاری جایزه دیتاژورنالیسم و معرفی مجله دقیقه و رویداد آغاز شد و با سخنرانی نماینده حامیان رویداد ادامه یافت. مجید پورکاشانی مدیرعامل شرکت پردازش و تحلیل داده دقیقه درباره «دادهها و مسئولیت ما» صحبت کرد، فریناز نظری مدیر تحلیل داده در دیوار درباره «اهمیت داستانپردازی با داده در کسبوکار» سخن گفت و محمدحسین ملکنژاد مدیر عامل شرکت رسمیو درباره «توسعه فناوری شهروندی» سخنان خود را ایراد کرد.
پس از آن بهمن اجدری عضو کمیته برگزاری رویداد، گزیدهای از مقالات را معرفی کرد و حاضرین درباره نکات مطرح شده گفتگو اظهار نظر کردند و نکات جذاب و مفیدی در جلسه مطرح شد و در نهایت نوبت به گزارش فعالیت هیئت داوران و تقدیر از مقالات برگزیده و اهدای جوایز رسید:
برندگان جایزه:
۱ – با توجه به نکات اشاره شده درباره دشواری تصمیم هیئت داوران درباره تعیین مقاله برتر، جایزه برنده اول به هیچ یک از مقالات اهدا نشد (برای توضیحات بیشتر به نتایج تفصیلی جایزه مراجعه کنید).
۲ – جایزه مقاله دوم به ندا رضویزاده برای مقاله «سیمای گردشگری داخلی ایران: کمینهگرا و غیرسازمانیافته» اهدا شد.
۳ – جایزه مقاله سوم به صورت مشترک، به مهدی عبداللهی و مهدی ناصری به ترتیب برای مقاله «این بمب ساعتی را جدی بگیرید» و «یلدا و ولنتاین یک تغییر پارادایم، تحلیلی بر روند محبوبیت مناسبتها در ایران» اهدا شد.
علاوه بر دریافتکنندگان جوایز، از نویسندگان ۹ مقاله نیز تقدیر شد (اسامی به ترتیب الفبای عنوان مقاله آمده):
۱ – محمد رهبری برای مقاله «بررسی عوامل و ریشههای اعتراضات شهریور تا آبان ١۴٠١ بر اساس اطلس جغرافیایی اعتراضات و داده های گوگلترندز»
۲ – ندا رضویزاده برای مقاله «تغییر مسیر ایرانیان: مقاصد نوظهور سفر و روندهای محتمل»
۳ – مهدی ناصری برای مقالات «در ۲۴ ساعت بعد از افزایش قیمت بنزین، در افکار عمومی چه گذشت؟» و «رقابت و سودآوری در صنعت برنامههای موبایل در ایران»
۴ – محمد ملانوری برای مقاله «در ویکیپدیای فارسی چه چیزی مورد توجه کاربران است؛ قلهنوردیهای دستهجمعی در شناخت جامعه»
۵ – لیلا شریفی برای مقاله «زبانشناسی جرمشناختی در تشخیص نویسنده اصلی خبر»
۶ – ابوالفضل حاجیزادگان برای مقاله «شتاب گرفتن پیشرویها به لطف محدودیتهای شتابدار»
۷ – مهدی عبداللهی برای مقاله «شفافیت مالی بهترین تبلیغ برای وقف»
۸ – آرمین طهرانچی برای مقاله «منظرهی رسانههای ایران: مطالعهای محاسباتی»
۹ – محمدجواد شاکر آرانی برای مقاله «یک راه رفته و هزار راه نرفته؛ مرور نتایج یک نظرسنجی در دانشگاه شریف درباره انتخاب رشته»
گزارشها و تصاویر بیشتری ازاین رویداد در آینده منتشر خواهد شد.
متن کامل مقالاتی که نویسنده اجازه انتشار آنها را داده و فایل قابل ویرایش آنها پیشتر برای مجله ارسال شده در لینک زیر در دسترس است:
رزومه و نمونه کار نفرات برگزیده و سایر مقالات دریافت شده و همین طور اسامی دریافت شده در این مراسم در هفته آینده در اختیار حامیان رویداد قرار خواهد گرفت.
نویسندگان
-
تحریریهhttps://d-mag.ir/author/tahririeh/۱۷ اسفند ۱۴۰۲
یک پاسخ
بسیار زیبا و ماندگار
به امید آنکه تداوم داشته باشد